Telefoon: 035 52 68 715  Spoed: 06 54 37 37 89 (24 uur per dag)
Home Zwanger Echo Bevalling Kraamtijd Kinderwens Advies Gastenboek
Welkom bij Verloskundigenpraktijk Zuiderzee
voor Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes.
Ik wil me aanmelden

2 locaties in Huizen:
De Regentesse 102 

de Ruyterstraat 7, ’t Visnet.

1 locatie in Eemnes:
Torenzicht 26E.

Wat moet je regelen

..............................................................................................................................................................................

Kraamzorg
Belangrijk is het om voor de 16e week van de zwangerschap kraamzorg te regelen. De kraamverzorgster assisteert ons bij een bevalling thuis of in het ziekenhuis en helpt jou en je partner de eerste week op weg.  Je kunt kiezen uit verschillende kraambureaus. Op de praktijk zijn diverse folders aanwezig die je mee kunt nemen. Kijk altijd bij je zorgverzekeraar na of ze een contract hebben afgesloten.

 

Erkenning
Wanneer jij en je partner niet getrouwd zijn is het verstandig tijdens de zwangerschap de erkenning te regelen. Dit doe je samen op het gemeentehuis. Het makkelijkst is om dit voor de 24e zwangerschapsweek te doen.

 

Zwangerschapsverklaring
Een werkgever kan om een zwangerschapsverklaring vragen in verband met de aanvraag voor zwangerschapsverlof. Deze verklaring kun je bij ons krijgen tijdens de reguliere controle.

 

Zwangerschapsbegeleiding
In de regio is er een groot aanbod van de verschillende soorten begeleiding. Het tijdstip van aanmelden is afhankelijk van de cursus. Of en welke cursus je volgt maakt ons niets uit. Kies iets dat bij je past. Op de praktijk zijn er diverse folders die je mee kunt nemen.

 

Borstvoeding

Mocht je graag borstvoeding aan je kindje willen geven, dan is het verstandig om je goed te laten informeren zodat als je baby er is, je de basisprincipes van borstvoeding snapt. Waardoor de kans groter is, dat de borstvoeding zal slagen. Zo kun je op een aantal sites informatie vinden, deze sites staan vermeld op de informatiekaart van de praktijk die wij de eerste controle aan je uitdelen.

Ook is het mogelijk om een informatieavond over borstvoeding te volgen. Een aantal kraambureaus organiseren avonden voor hun clienten. Wij werken nauw samen met de lactatiekundigen van Omega kraamzorg.  Zij geven ook informatieavonden. Zie www.borstvoedingcursus.nl

Natuurlijk kun je ook ons altijd vragen stellen!

Verloskundigen Zuiderzee - De Regentesse 102 - Huizen - 035 52 68 715 | Disclaimer en Privacystatement

reclamebureau ontwerpfabriek hilversum