Kraamtijd

Tijdens de kraamtijd zullen we jullie zeer regelmatig thuis bezoeken. We controleren de gezondheid van moeder en kind. Wij geven je voorlichting en informatie. Uiteraard is er gelegenheid om de bevalling met elkaar na te bespreken. Daarnaast beschikken wij over kennis en kunde om jullie tijdens de 1e week te begeleiden bij het geven van borstvoeding en flesvoeding. Bij aanhoudende borstvoedingsproblemen raden wij aan om een lactatiekundige om advies te vragen. Dit alles gaat in nauwe samenwerking met de kraamverzorgende. Tussen de 4e-8e dag komt een medewerker van de GGD langs voor de hielprik en gehoorscreening van de baby.
Wanneer alles naar tevredenheid verloopt, sluiten wij meestal rond de 10e dag het kraambed af.

 

Nacontrole
Zes weken na de bevalling ben je welkom om nog een keer bij ons op nacontrole te komen. Daar bespreken we de bevalling, eventuele klachten en praten we over hoe het ouderschap jullie bevalt. Op indicatie meten we de bloeddruk en controleren we of je bloedarmoede hebt en of de onderkant goed is genezen. 

 

Los kraambed
Ook wanneer je tijdens de zwangerschap en geboorte niet bij ons maar bij een gynaecoloog onder controle bent geweest, kun je voor begeleiding van het kraambed bij ons terecht. Meld je tijdens de zwangerschap óf zodra jullie kindje geboren is telefonisch bij ons aan.

hartje-wit-blauw

menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine