Over ons

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de zwangerschap zien wij elkaar geregeld tijdens zwangerschapscontroles op de praktijk in Huizen en/of Eemnes. Wij begeleiden zwangeren en hun partners uit Huizen, Eemnes, Laren, Blaricum en de Blaricummermeent. Meerdere keren zullen wij een medische echo maken die vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Ook kun je ervoor kiezen om een pretecho of echo op eigen verzoek te laten maken. De kosten bedragen hiervoor 40 euro.

Tevens kunnen jullie na 12 weken zwangerschap naar het hartje komen luisteren op maandagavond tussen 17.30 uur en 18.00 uur. Dit is een inloopspreekuur naast de vaste zwangerschapscontroles.

In het geboortecentrum worden meerdere workshops of cursussen gegeven waarvoor jullie je kunnen inschrijven:

Wij werken volgens de nieuwste richtlijnen maar benadrukken dat iedere zwangere een unieke vrouw is met eigen wensen. Samen zullen wij er dan ook voor zorgen dat jij de zorg krijgt die bij jou past.

 

De rol van de verloskundige

Als verloskundigen begeleiden wij jullie als aanstaande ouders op weg naar het ouderschap. In de 9 maanden durende zwangerschap zien wij elkaar tijdens het spreekuur, huisbezoeken en informatiebijeenkomsten. Als de bevalling begonnen is houden wij scherp in de gaten of alles goed gaat met moeder maar zeker ook met de baby. Wij begeleiden bevallingen thuis en poliklinisch in het ziekenhuis. In bad, op bed of op de baarkruk. Wij zijn als kameleons en passen ons aan aan wat er nodig is. In de kraamperiode, de eerste 10 dagen, komen wij geregeld bij jullie thuis kijken. Wij geven dan informatie en zullen jullie bijstaan in deze bijzondere eerste dagen met jullie baby.

 

Werkwijze

Verloskundigenpraktijk Zuiderzee is al sinds begin jaren 90 een begrip in Huizen. Vele Huizenaren, maar ook Eemnessers en Blaricummers zijn geboren in de handen van de verloskundigen van de Zuiderzee.
Stuk voor stuk zijn wij verloskundigen die het vak met heel veel passie en plezier uitoefenen.  De cliënten staan bij ons centraal, net als jouw ideeën, opvattingen en gevoelens. Wij nemen de tijd om je te leren kennen en zijn flexibel in het afstemmen van onze zorg op jouw wensen. Wij vinden het belangrijk dat er een open sfeer ontstaat tijdens onze begeleiding. In onze gesprekken zijn jouw vragen, opmerkingen en twijfels daarom erg belangrijk; open communicatie zorgt voor begrip van beide kanten en de juiste ondersteuning.
Wij beschouwen de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces en geloven in de kracht van de vrouw. Wij beschermen dit natuurlijke proces maar zorgen juist ook voor tijdige signalering van symptomen die een voorbode kunnen zijn van medische risico’s. Dit is een van de belangrijkste rollen van een verloskundige, de Poortwachtersfunctie. Wij werken als team verloskundigen nauw met elkaar samen en houden elkaar op de hoogte tijdens werkoverleggen en dienstoverdrachten.
 

Samenwerking

Onze samenwerking met diverse disciplines met elk hun eigen specialiteit, zorgt ervoor dat wij de kwaliteit waar wij naar streven kunnen waarborgen. Jouw keuze staat hierbij centraal. Samen kijken wij welke zorg het beste bij jou past en betrekken wij de ketenpartners bij jouw zorg die nodig zijn. Denk hierbij aan lactatiekundige, gynaecoloog, wijkverpleegkundige en huisarts.


In de regio werken wij samen met de 1e lijns verloskundigen binnen de cooperatie GGEO. Binnen het VSV Gooi en Vechtstreek (verloskundig samenwerkingsverband) werken we samen met het Tergooiziekenhuis, kraamzorgorganisaties en verloskundigen.

 

Geboortecentrum Huizen

Als verloskundigen Zuiderzee maken wij deel uit van het Geboortecentrum Huizen. Daarin werken wij onder andere samen met kraamzorg Zuiderzee en lactatiekundige Denise Amdini. Denise schoolt de verloskundigen en kraamverzorgenden jaarlijks bij met de nieuwste weetjes en tools over borstvoeding.

Wij zijn verkoop-en verhuurpunt van kolfproducten en andere vooral medische producten die jullie kunnen gebruiken rond de geboorte van de baby. 

Om het verhaaltje compleet te maken werken er ook masseuses en een vrouwencoach voor de juiste ondersteuning. 

Het geboortecentrum ligt naast het winkelcentrum de Oostermeent in Huizen. Er is volop parkeergelegenheid en het centrum is goed toegankelijk voor minder mobiele mensen en dus ook voor kinderwagens. Wij zijn ook een "borstvoeden kan hier!" locatie.

De koffie en thee staat voor je klaar!

hartje-wit-blauw

menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine