Actueel

 

covid-19 virus

Net zoals in heel Nederland hebben ook wij te maken met extra gezondheidsmaatregelen rondom het Covid-19 virus. Wij vragen de zwangeren zoveel mogelijk alleen naar de praktijk te komen. Jouw partner mag mee tijdens echomomenten of uitgebreide gesprekken. Bij standaard controles vragen wij jullie om alleen te komen. 

Wij volgen de overheid, RIVM, de GGD en de brancheorganisatie van verloskundigen, KNOV.
De extra hygiëneregels blijven. Zo schudden wij bijvoorbeeld nog geen handen en dragen wij een medisch mondkapje.

Bij een thuisbevalling mag naast jouw partner nog een ander gewenst persoon aanwezig zijn. In het ziekenhuis alleen bij hoge uitzondering. Tijdens de kraamperiode komen we meestal twee keer langs en zullen de overige controles telefonisch zijn, indien dit mogelijk is. 

Voor het hartjesspreekuur zien wij graag dat jij je van tevoren aanmeldt via de mail of telefonisch, zodat wij het kunnen plannen. De informatieavonden over de bevalling gaan online door. 

Lees alle huidige regionale maatregelen op  GGeO update

Voor vragen kun je ons mailen of bellen.

update 27 maart 2021

 

Yoga & Mindful zwanger

Vanaf januari 2021 start er een nieuwe cursus in het Geboortecentrum. De Yoga & Mindful Zwanger Nonemethode bestaat uit het overdragen van kennis, yoga, mindfulness & ademhalingstechnieken. Elke maandagavond om 19.30u start de 8-weekse cursus. Daarnaast kun je ook kiezen voor een partnerworkshop. In maart start de 2e cursus. 

Voor meer informatie: www.ninemoons.nl

 

Kraamzorg Zuiderzee

 

Sinds december 2019 is het een feit: Kraamzorg Zuiderzee

Zwangeren kunnen kraamzorg aanvragen bij kraamzorg Zuiderzee. De keuze staat vrij. 

De samenwerking tussen verloskundigen en kraamverzorgenden hebben wij door in een klein team samen te werken altijd als erg prettig ervaren en nu hadden we de kans om zelf te starten en onze eigen invulling eraan te geven.

Voor meer informatie: www.kraamzorgzuiderzee.nl

 

ZwangerHap

De zwangerschapsapp van het voedingscentrum waarin je heel gemakkelijk kunt zien, wat je nu wel of niet mag eten. Zwangerhap is te downloaden via de appstore of playstore. 

 

Hartjes-spreekuur

Vanaf ongeveer 12 weken zwangerschap kunnen we met onze doptone naar het hartje van je kindje
luisteren. Een wonderlijk geluid!
Tijdens elke reguliere controle zullen we naar het hartje luisteren, om te horen of alles goed klinkt.
Ben je een keer onzeker of wil je dit bijzondere moment een keer delen met een familielid of vriend(in)? Dan ben je van harte welkom om naar ons Hartjes-spreekuur te komen. Dit Hartjes-spreekuur is bedoeld voor iedereen die buiten reguliere afspraken om naar het hartje wil komen luisteren, om welke reden dan ook. Er is geen limiet aan het aantal keren dat je ons hiervoor mag bezoeken en ook kinderen zijn welkom om mee te komen.

Dit spreekuur is er elke maandag van 17:30 tot 18:00.

 

 

Lactatiekundige

Wij werken nauw samen met de lactatiekundige Denise Amdini.

Elke week op woensdagmiddag is er een inloopspreekuur van 14.00 tot 17.00 uur. Zwangeren en kersverse moeders kunnen langskomen om vragen te stellen over borstvoeding. De eerste 15 minuten zijn gratis en daarna betaal je 10 euro per 15 minuten. Voor een uitgebreid Borstvoedingsconsult thuis betaal je 125 euro. De meeste aanvullende polissen van de zorgverzekeraars vergoeden deze consulten. Kijk dus goed in je polis.  

Zij geeft ook voorlichtingsbijeenkomsten in het Geboortecentrum waarvoor jij je kunt opgeven. Daardoor ben je goed voorbereid op het geven van borstvoeding. Dit is op een zaterdagochtend en kost 20 euro per stel. Kijk op de website www.bestestartborstvoedingcentrum.nl voor de actuele data en het inschrijfformulier.

Telefonisch is Denise te bereiken op 06-24240739

 

Cord Ring

None

De Cordring is een goede vervanger van de originele navelklem (links op de foto). De Cordring wordt geplaatst op het einde van de afknipte navelstreng en er blijft alleen een klein elastiekje achter. Het lange uiteinde wordt afgeknipt. Deze Cordring zit veel prettiger voor de baby maar is ook makkelijker bij het verschonen van de luier. De Cordring zit niet standaard in het kraampakket. Alle verloskundigen van de Zuiderzee hebben er een in hun verlostas zitten. Mocht je in het Meander of Flevo medisch gaan bevallen kun je er vooraf eentje meenemen. In Tergooi plaatsen zij geen cordrings. 

 

Zwangerschapsmassage

In het Geboortecentrum geven twee masseuses onder andere ook zwangerschapsmassage. Misschien wel iets wat jij kunt gebruiken in de zwangerschap om even lekker te ontspannen. 

Kijk op hun websites: https://justyou-wellness.nl/zwangerschapsmassage

 

 

Studenten

Bij de Zuiderzee komen jullie zo nu en dan verloskunde studenten tegen. Wij vinden het leuk om onze kennis met ze te delen. Zij houden ons scherp en we blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Afhankelijk van het studiejaar zal een student in meer of mindere mate verrichtingen bij je uitvoeren. Hiervoor zullen wij altijd toestemming aan je vragen.

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

 

 

hartje-wit-blauw

menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine