Actueel

Babymassage en zwangerschapsmassage

Ben je op zoek naar wat meer ontspanning in een hectische periode voor jezelf of voor je baby, kijk eens op de website van Nelleke. Zij verzorgt  massages voor de zwangere en/of kind in het Geboortecentrum Zuiderzee:

  www.lentekindkindercoaching.nl

 

Borstvoedingscoach

Op de maandag tijdens de ONeven weken is tussen 16.00-17.00u de borstvoedingscoach aanwezig. Zij kan jullie vragen beantwoorden over borstvoeding. Samen kijken naar goed aanleggen of hoe je de voeding kunt afbouwen. Voor grote borstvoedingsproblemen verwijzen wij jullie door naar een lactatiekundige. 

Het inloopspreekuur is gratis en je hoeft geen afspraak te maken. Deze service bieden wij aan de clienten die kraamzorg of verloskundige zorg hebben gehad bij de Zuiderzee.

Tevens is Evelien de borstvoedingscoach telefonisch bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00- 17.00u voor vragen over borstvoeding. Tussen 9.00-17.00u kun je haar ook via what's app een berichtje sturen.  Telf: 06-81 59 73 70

 

covid-19 virus

Net zoals in heel Nederland hebben ook wij te maken met extra gezondheidsmaatregelen rondom het Covid-19 virus. Wij vragen de zwangeren zoveel mogelijk alleen naar de praktijk te komen. Het is nu gelukkig wel weer mogelijk om je partner en/of andere huisgenoten mee te nemen. Uiteraard vragen wij wel om zoveel mogelijk afstand (1,5 meter) aan te houden. 

Wij volgen de overheid, RIVM, de GGD en de brancheorganisatie van verloskundigen, KNOV.
De extra hygiëneregels blijven. Zo schudden wij bijvoorbeeld nog geen handen en dragen wij indien wij het noodzakelijk achten een medisch mondkapje.

 

Yoga & Mindful zwanger

Vanaf januari 2021 start er een nieuwe cursus in het Geboortecentrum. De Yoga & Mindful Zwanger Nonemethode bestaat uit het overdragen van kennis, yoga, mindfulness & ademhalingstechnieken. Elke maandagavond om 19.30u start de 8-weekse cursus. Daarnaast kun je ook kiezen voor een partnerworkshop. In maart start de 2e cursus. 

Voor meer informatie: www.ninemoons.nl

 

Kraamzorg Zuiderzee

 

Sinds december 2019 is het een feit: Kraamzorg Zuiderzee

Zwangeren kunnen kraamzorg aanvragen bij kraamzorg Zuiderzee. De keuze staat vrij. 

De samenwerking tussen verloskundigen en kraamverzorgenden hebben wij door in een klein team samen te werken altijd als erg prettig ervaren en nu hadden we de kans om zelf te starten en onze eigen invulling eraan te geven.

Voor meer informatie: www.kraamzorgzuiderzee.nl

 

ZwangerHap

De zwangerschapsapp van het voedingscentrum waarin je heel gemakkelijk kunt zien, wat je nu wel of niet mag eten. Zwangerhap is te downloaden via de appstore of playstore. 

 

Hartjes-spreekuur

Vanaf ongeveer 12 weken zwangerschap kunnen we met onze doptone naar het hartje van je kindje
luisteren. Een wonderlijk geluid!
Tijdens elke reguliere controle zullen we naar het hartje luisteren, om te horen of alles goed klinkt.
Ben je een keer onzeker of wil je dit bijzondere moment een keer delen met een familielid of vriend(in)? Dan ben je van harte welkom om naar ons Hartjes-spreekuur te komen. Dit Hartjes-spreekuur is bedoeld voor iedereen die buiten reguliere afspraken om naar het hartje wil komen luisteren, om welke reden dan ook. Er is geen limiet aan het aantal keren dat je ons hiervoor mag bezoeken en ook kinderen zijn welkom om mee te komen.

Dit spreekuur is er elke woensdag van 18:00 tot 18:30.

 

 

.

 

 

Cord Ring

None

De Cordring is een goede vervanger van de originele navelklem (links op de foto). De Cordring wordt geplaatst op het einde van de afknipte navelstreng en er blijft alleen een klein elastiekje achter. Het lange uiteinde wordt afgeknipt. Deze Cordring zit veel prettiger voor de baby maar is ook makkelijker bij het verschonen van de luier. De Cordring zit niet standaard in het kraampakket. Alle verloskundigen van de Zuiderzee hebben er een in hun verlostas zitten. 

 

Studenten

Bij de Zuiderzee komen jullie zo nu en dan verloskunde studenten tegen. Wij vinden het leuk om onze kennis met ze te delen. Zij houden ons scherp en we blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Afhankelijk van het studiejaar zal een student in meer of mindere mate verrichtingen bij je uitvoeren. Hiervoor zullen wij altijd toestemming aan je vragen.

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

 

 

hartje-wit-blauw

menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine