Telefoon: 035 52 68 715  Spoed: 06 54 37 37 89 (24 uur per dag)
Home Zwanger Echo Bevalling Kraamtijd Kinderwens Advies Gastenboek
Welkom bij Verloskundigenpraktijk Zuiderzee
voor Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes.
Ik wil me aanmelden

2 locaties in Huizen:
De Regentesse 102 

de Ruyterstraat 7, ’t Visnet.

1 locatie in Eemnes:
Torenzicht 26E.

Advies

..............................................................................................................................................................................

Leef gezond

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Eet vers en vezelrijk en gebruik veel groente en fruit. Was dit goed. Zorg er ook voor dat je minimaal 2 liter per dag drinkt. Gebruik geen alcohol en drugs en probeer als je rookt hiermee te stoppen,www.rokeninfo.nl. Je hoeft in principe geen extra vitamines te slikken. Gevarieerde en gezonde voeding bevat voldoende vitamines. Wel wordt geadviseerd om vanaf 4 weken voor tot 8 weken na de conceptie foliumzuur te slikken (www.voedingscentrum.nl).

Let op:

Listeria
Deze bacterie komt voor in rauwe melk (ongepasteuriseerde melk). Sommige zachte kazen worden van rauwe melk gemaakt. Als dit zo is staat er op de verpakking "bereid uit rauwe melk" of "au lait crû". Als je twijfelt, laat de kaas dan staan.

Toxoplasmose
Dit is een parasiet die voorkomt in rauw vlees of in de ontlasting van jonge katten. Eet dus geen rauw vlees (filet americain e.d.). Draag bij het werken in de tuin of bij het verschonen van de kattenbak handschoenen. Ook in de zandbak kan toxoplasmose voorkomen. Was dus goed je handen voordat je iets eet of drinkt.

Vitamine A
Deze vitamine kan in hoge dosis schadelijk zijn voor de baby. Het zit in lever en leverprodukten. Eet om die reden geen lever en wees zuinig met leverworst, leverkaas of paté op brood: maximaal 1 boterham per dag.

 

Verloskundigen Zuiderzee - De Regentesse 102 - Huizen - 035 52 68 715 | Disclaimer en Privacystatement

reclamebureau ontwerpfabriek hilversum